Editorial – De ce o revista?

Iuliu ”Gyuszi” Dopovecz

“E o prostie !”

a venit ca o lovitură de bici răspunsul de la primul orientarist căruia i-am împărtășit intenția de a scoate o revistă care să abordeze subiecte legate exclusiv de Orientare. Ulterior am mai primit, direct sau mai voalat, alte câteva răspunsuri de același gen și am început să mă întreb serios dacă această idee, care s-a născut cândva în anii tinereții și s-a amplificat apoi, pe măsură ce vedeam reviste de acest gen publicate în alte țări, nu este într-adevăr o prostie.

Principiul dualist tipic, gen “poți să săpi sau poți să nu săpi” mă împingea mai mult spre a doua variantă pentru că întotdeauna e mai simplu să rămâi în expectativă, să un faci nimic, eventual să le explici altora “cum se face” și să treci ca “lebăda prin apă” pe lângă încă o provocare a vieții. 

Momentul de revelatie a venit atunci când cineva mi-a cerut “buletinul /cartea de identitate”

M-am gândit atunci că asta este principala menire a unei astfel de reviste. Să fie o “carte de identitate“ a tuturor celor care sub o formă sau alta empatizează cu această disciplină sportivă. Avem nevoie de o publicație care să răspundă celor care ne spun “e OK ce-mi povestești, dar arată-mi ceva care să-mi dovedească că e și adevărat.”

Acum ori niciodata

Dacă ea va oferi și informații utile, va prezenta profiluri de orientariști, va populariza zone cu potențial sau competiții interesante va fi cu atât mai bine!
Și uite așa, mergând pe ideea “acum ori niciodată” ne-am pus pe treabă. Oameni cu har și cu dragoste pentru Orientare au format o echipă profesionistă și rezultatul muncii lor stă acum în fața voastră.
Trăim cu speranța că o să ne apreciați demersul și această revistă va reprezenta „cartea de identitate” a Orientării mulți ani de acum….!

Doriti sa va alaturati clubului?

Clubul Sportiv Babarunca vă oferă oportunitatea de a vă dezvolta și de a vă conecta cu alți entuziaști ai orientării. Fiți parte dintr-un club care celebrează sportul și creșterea personală. Prin activitățile noastre și prin evenimentele viitoare, vă invităm să vă îmbunătățiți sănătatea, să vă dezvoltați abilitățile, să explorați natura și să vă bucurați de satisfacția de a atinge obiectivele personale.