Taberele de Supravietuire pentru Copii la Cabana Utopia

Suntem încântați să-ți prezentăm o oportunitate unică pentru copiii dornici de aventură și descoperire în mijlocul naturii. În cadrul taberelor noastre de o zi, cei mici vor fi immerși în lumea fascinantă a supraviețuirii în sălbăticie, învățând abilități esențiale pentru a se descurca în mediul natural.

Ce-i asteapta pe cei mici?

Explorarea Pădurii: Copiii vor avea ocazia să descopere minunile naturii, să învețe despre flora și fauna din jurul lor și să aprecieze frumusețea mediului înconjurător.
Gătit în Natură: Vor învăța să pregătească mâncăruri simple și delicioase folosind ingredientele pe care le găsesc în pădure, descoperind secretele bucătăriei în aer liber.
Construirea Adăpostului: Vor învăța tehnici esențiale pentru a-și construi propriul adăpost în natură, dezvoltând abilități practice și spirit de echipă.
Orientare Sportivă: Vom explora tehnici de bază de orientare și vor învăța cum să se descurce folosindu-se de instrumente simple pentru a se orienta în teren.
Concurs de Orientare: La final, copiii își pot testa abilitățile într-un mic concurs de orientare, punând în practică tot ce au învățat într-o competiție prietenoasă.

Detalii

 • Locație: Cabana Utopia, Babarunca
 • Durată: 6 ore
 • Taxă: 250 lei/copil

Informatii suplimentare:

Programul este conceput pentru copii cu vârste între 8 și 12 ani.
Toate activitățile sunt supravegheate de către instructori experimentați în domeniul supraviețuirii și al educației în aer liber.
Echipamentul necesar va fi furnizat, iar siguranța copiilor este prioritară pentru noi.

Lunch box (conține gustare, fructe, apa și ceva dulce)

La final fiecare copil va primii:  Diploma de Absolvire a Cursului: Ca recunoaștere a efortului și a realizărilor lor în cadrul taberei.
O Amintire: Un mic cadou pentru a păstra vie amintirea unei zile pline de aventură și învățare.

Când?

Programul Sâmbătă după Sâmbătă:

 • Dată de începere: Sâmbăta din luna iunie
 • Durată: 6 ore
 • Orar: 10:00 – 16:00

Programul Taberei

09:30 – 10:00: Înregistrare și întâmpinare

 • Copiii sunt întâmpinați de către instructori și li se oferă echipamentul necesar pentru activitățile din ziua respectivă.

10:00 – 10:30: Introducere în aventură

 • Instructorii prezintă programul zilei și oferă informații despre siguranța în natură și regulile taberei.

10:30 – 12:00: Explorarea Pădurii și Observarea Naturii

 • Copiii pornesc într-o excursie ghidată prin pădure pentru a descoperi flora și fauna din jurul lor.
 • În timpul excursiei, vor învăța să identifice diferite specii de plante și animale și vor afla informații interesante despre mediul înconjurător.

12:00 – 13:30: Activități Practice în Natură

 • Gătit în Natură: Copiii învață să pregătească mâncăruri simple folosind ingrediente pe care le găsesc în natură, sub îndrumarea atentă a instructorilor.
 • Construirea Adăpostului: Ei vor lucra împreună pentru a construi adaposturi temporare folosind materialele disponibile în mediu.

13:30 – 14:30: Pauză de Masă și Relaxare

 • Copiii se pot bucura de prânzul pregătit împreună și pot savura momente de relaxare în natură, socializând cu ceilalți participanți și instructorii.

14:30 – 16:00: Tehnici de Orientare și Concurs de Orientare

 • Instruire în Tehnici de Orientare: Copiii învață principii de bază pentru a se orienta în teren și pentru a-și dezvolta abilitățile de supraviețuire.
 • Concurs de Orientare: Această parte a programului îi încurajează pe copii să aplice cunoștințele și abilitățile dobândite într-un concurs prietenos de orientare, unde vor lucra în echipe pentru a parcurge un traseu stabilit și a rezolva provocări specifice.

16:00: Încheierea Programului și Înmânarea Diplomelor

 • Copiii primesc diplome de absolvire a taberei pentru a marca participarea lor și realizările în cadrul programului.

Doriti sa va alaturati clubului?

Clubul Sportiv Babarunca vă oferă oportunitatea de a vă dezvolta și de a vă conecta cu alți entuziaști ai Orientării. Fiți parte dintr-un club care celebrează sportul și creșterea personală. Prin activitățile noastre și prin evenimentele viitoare, vă invităm să vă îmbunătățiți sănătatea, să vă dezvoltați abilitățile, să explorați natura și să vă bucurați de satisfacția de a atinge obiectivele personale.